Katrijn Broothaerts

Katrijn Broothaerts – Klinisch psycholoog / gedragstherapeut katrijn

0498/62 63 64 – Katrijn@mdcvooruit.com
In de praktijk: woensdag en donderdag

Katrijn is afgestudeerd als master in de Klinische Psychologie aan de KULeuven.
Bijkomend volgt zij een vierjarige opleiding tot Gedragstherapeut (2015 – 2019) aan de KULeuven. Ze is erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 912116002), is lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP).

Katrijn werkt momenteel deeltijds als gedragstherapeut in een eerstelijnspsychologisch centrum. Zij heeft daarnaast ervaring in het centrum voor geestelijke gezondheidszorg (CGG Leuven), het studentengezondheidscentrum (SGC KULeuven) en deed haar stage in een residentiële setting (UPC KULeuven – campus Kortenberg).

Katrijn werkt volgens principes van de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en acceptance and commitment therapy. In een therapeutische begeleiding gaat zij samen met jou op pad. Zij werkt op een actieve en doelgerichte manier om de juiste richting te vinden én te bewandelen. Katrijn zal inzichten, technieken en opdrachten aanreiken die je helpen om dit proces te doorlopen.

Katrijn specialiseert zich in de behandeling van angsten, obsessief-compulsieve klachten, stressgerelateerde klachten, burn-out, slaapproblemen, piekeren, … Zij kan jou daarnaast helpen wanneer je steeds vastloopt in dezelfde patronen en uit je “valkuilen” wilt stappen (schematherapie). Tenslotte kan je bij haar terecht met vragen omtrent zelfbeeld.

Thema’s:

  • Angsten: paniekstoornis, sociale angst, een specifieke fobie, faalangst, …
  • Obsessief-compulsieve klachten
  • Stressgerelateerde klachten en burn-out
  • Slaapproblemen
  • Piekeren
  • Een negatief zelfbeeld
  • “Valkuilen”: perfectionisme, zelfopoffering, …