Werkwijze

De hulpverlening bij Multidisciplinair Centrum Vooruit is vrijwillig. Dit betekent dat enkel uzelf contact met ons kan opnemen wanneer u graag een afspraak wenst. U kan ook een afspraak maken voor uw kind. Voor kinderen onder de 14jaar met gescheiden ouders is toestemming van beide ouders noodzakelijk voor de opstart van de begeleiding.

Wil je graag een afspraak?
Ga naar de Team-pagina (of klik HIER). Zoek de voor jouw geschikte therapeut en neem via telefoon of e-mail contact met haar op. Dit noemen we de aanmelding. Indien belet, bellen wij u zo snel als mogelijk terug op.

Een afspraak voor een intakegesprek wordt gepland binnen de termijn van 2 weken na de aanmelding. Tijdens het intakegesprek mag je vertellen waarom je wenst langs te komen. Vervolgens gaat de therapeut samen met jou op pad. Dit gebeurt tijdens de sessies.

De sessies krijgen naargelang jouw noden een andere invulling. De sessies zijn steeds op maat. Hoeveel sessies er gepland worden en de frequentie ervan bepaal je zelf in samenspraak met je therapeut. Indien je kind bij ons in begeleiding komt, zal u als ouder, ook op regelmatige basis op gesprek mogen komen om de vorderingen te bespreken. Dit gebeurt steeds in samenspraak met uw therapeut.

Wanneer je, voor jezelf of voor je kind, een diagnostiek onderzoek wenst of het lijkt de therapeut wenselijk zal dit steeds met jouw besproken worden. Voor een diagnostisch onderzoek wordt steeds een meerprijs gevraagd (zie Tarief).

Uiteraard is alles wat u tegen uw therapeut vertelt vertrouwelijk. De therapeut heeft beroepsgeheim. Er wordt van iedereen een dossier bijgehouden dat strikt vertrouwelijk is. Enkel de therapeuten van MDC Vooruit hebben recht tot inzage in dit dossier. Mogelijks wordt uw dossier besproken met de teamleden. Dit om een kwaliteitsvolle begeleiding te garanderen. Indien wij contact opnemen met andere hulpverleners, instanties, scholen,… is dat steeds in samenspraak met u en uitsluitend wanneer we uw toestemming daarvoor verkregen hebben.